• Riina Law

Haluan omistaa sinut.

Updated: Feb 22, 2019


Puhuin verkossa rekrytoimisesta ja siitä, miten varsinkin sijaisuuksiin on vaikeaa löytää osaavaa ihmistä. Käsittelyssä oli markkinoinnin ala, mutta ongelma koskee viestinnän alaa kokonaisuutena. Varmaan muitakin aloja on.


Mielestäni yksi tämän ajan suurimmista ongelmista on se, että halutaan/tarvitaan monen ammattilaisen verran osaamista, mutta maksukyky riittää tuskin yhdenkään kovan ammattilaisen palkkaan. Palkkakustannuksethan eivät lopu siihen numeroon, jonka palkansaaja näkee bruttopalkkanaan, vaan työnantajan kulut sen yli melkein tuplaavat palkan.


On taivaan tosi, että ulkoistamalla järkevästi on mahdollista saada todella kattava osaamispaketti oman organisaation käyttöön. Voi saada valokuvaajan, videokuvaajan, editoijan, graafikon, toimittajan, viestintäpäällikön/johtajan, kouluttajan ja strategin. Yhteen ihmiseen tuon osaamismäärän sälyttäminen on liki mahdotonta. Tuloksena on sekalainen meteli, ja ainakin visuaalisella puolella kuvien sekä videoitujen sisältöjen laadusta huomaa, että se todellinen osaaminen kuitenkin puuttuu.


Pelkona on ydinosaamisen jääminen organisaation ulkopuolelle.

Kyllä. Mutta eikö verkostoitumisen ja digitaalisen aikakauden idea nimenomaan ole se, että kaikkea ei tarvitse omistaa? Hassuinta siis on, että juuri digitaalisuudesta, jakamisesta ja Uudesta Hulppeasta boustaavat asiantuntijat eivät omassa johtamisessaan ymmärrä, että inhouse-tekemisen sijaan voitokasta osaamisketteryyttä ja luovuuden agiliteettia kannattaa nimenomaan hakea laatikon ulkopuolelta. Ja että se onkin varmaan se uusi musta.


Organisaation toiminnan ydin on organisaatio itse. Se taika ei sijaitse niissä yksissä ihmisissä, jotka ovat puikoissa. Sen täytyy olla sisällä organisaation toiminnassa ja syttyä eloon kaikkien ihmisten yhteisestä toiminnasta. Ja sen täytyy kestää myös vaihdokset. Ja niinhän se tekeekin - eihän muuten se perintesen työelämän vaihdoksetkaan olisi olleet mahdollisia.


Todellisuudessa pelätään (turhaan) ehkä hallinnan menettämistä.


Pelkona on hinta.

Monipuolisen viestinnän osaamisen tarve näkyy rekryilmoituksissa, joissa pitää olla michelinkokin lisäksi kääntäjä, toimittaja, AI-kehittäjä, graafikko, kuvaaja, videoeditoija ja McGyver. Se maksaa taatusti enemmän kuin hyvin suunniteltu palvelupaketti oikeasta toimistosta.

Puhuin äsken hallinnan menettämisestä. Uskon, että moni yllättyisi nähdessään, miten paljon säästää vaan sillä, että ei maksakaan enää toimistolihasta vaan oikeasti tekemisestä.


Brändi on trendi.

Joustavasti ja fiksusti tehtynä säästää. Jälki on parempaa. Brändi on tuore. Mikä sen parempaa?

17 views0 comments
  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

© 2018 DEEGO