• Riina Law

Pölli tämä idea!


Kuvassa hymyilen minä. Olin mökötellyt aamulla, mutta kuvattaessa kuvaajan hauskat jutut saivat myrtsit katoamaan ja minut nauramaan. (Kuva: Juha Tuomi - Kuvatoimisto Rodeo)

Toivon, että joku pöllii tämän idean! Törmäsin verkossa juttuun, jossa eräs valokuvaaja oli kuvannut ihmisiä ennen ja jälkeen pusun antamistaan. Sanon pusu, vaikkein tiedä mimmoisesta kielarista nyt oli kyse. Kunnon ranskalainen selittäisi joidenkin kuvattujen hyvinkin muikean ilmeen! Mutta se on sivuseikka. Pointtini on seuraavanlainen: viime vuodet ovat täyttyneet erilaisista työkulttuuriteoista kertovista kampanjoista, joissa erilaisin keinoin tuodaan esille sitä, miten JUURI MEILLÄ vaalitaan hyvää fiilistä, ei pelätä mitään, ollaan yhtä porukkaa jne. Osa keinoista on kutkuttavan kivoja, osa herättää vähän kulmakarvojen rypistelyä. Minä en esim. henkilökohtaisesti mitenkään löytäisi järkevästi aikaa hengailla työporukan kanssa joka viikko tiiviisti erilaisissa harrasteissa. Oma perhe ansaitsee kai sen ajan, joka minulta vastaavanlaisene hengailuun liikenee. Osan mielestä kaikenlaiset perinteiset työhyvinvointipäivät muistuttavat hyvin läheisesti työpahoinvointipäiviä, sillä kaikkia osallistujia syleileviä ajanvietteitä tuskin löytyy, ja osa pahoittaa aina mielensä - jostakin.


Kaikki tietävät, että kehuminen ja positiivisen feedbackin luominen tuottavat, eheyttävät ja lisäävät motivaatiota ja hyvinvointia, niin kehujen saajalla kuin sanojallakin. Kehumisella on suora yhteys oppimiseen ja työssä suoriutumiseen, jaksamiseen. Emme voi pysäyttää sitä: jopa feikattu hymy saa meissä aikaan positiivisia asioita, vaikka siis itse TIETÄISIMMEKIN feikkaavamme tuon hymyn. Hymy on pysäyttämätön voima.


Tuo pusukuvasarja. Se oli hauska. Toivoisin, että joku HR-henkilö tai muu vastaava työpaikan aktiivi kuvaisi omaa työporukkaa ennen ja jälkeen suoran yllätyskehun. Olisi hauskaa, jos se olisi järjestetty niin, ettei ihmiset tietäisi mikä on meneillään. Etteivät he näkisi toisiaan tullessa tai mennessä. Ja kaikkein hauskinta olisi nähdä nuo kuvat. Kohukuvien ja kehokuvien sijaan saisimme kehukuvia kuvavirtaan, edes hetkeksi!


Otetaan kehukuvia! (#kehukuva)

74 views0 comments
  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

© 2018 DEEGO