• Deego ja Rodeo

Suoraan B-rappuun


Juha Tuomi - www.rodeo.fi

Valitsin tämmöisen vähän tuhman otsikon ihan siksi, että haluan mahdollisimman monen (asiantuntijan) pysähtyvän tähän. Ei sillä, että pitäisin asiantuntijoita jotenkin erityisen pervoina - se on ihan toinen blogaus. Mutta...

Nyt puhun videoinnista korporaatioissa.

Puhuin pari päivää sitten tästä samasta aiheesta, videoinnista asiantuntijaorganisaatioissa, ja eritoten siitä, miksi se kyykkää. Tänään listaan muutaman kivan jutun, joita voi ajatella JOS on päässyt kyykkyasennosta eteenpäin ja haluaa vaikka vähän irroitella.


Ekaksi ekat.
  1. Lokaatio, lokaatio, lokaatio. Se on kuulkaa niin, että vaihtamalla lokaatiota saa uutta ilmettä moneen asiaan. Erilainen valo ja tunnelma - mikä mahdollisuus! Lokaation tarkastelun ja muuttamisen ohella kannattaa myös katsoa nopeasti sinne esiintyvän ihmisen taakse - onko siellä jotakin siivottavaa? Tosi usein näkee kaikenlaista ihmesälää, jonka ei välttämättä tarvitse näkyä siellä. Sitten se The Toisaalta: jos sun yleisö tarkastelee liikaa taustoja, on videon varsinaisessa esityksessä ehkä jotakin puutostilassa. Just saying.

  2. Kuvakulma ja etäisyys. Samaan tapaan kuin tuon lokaation kanssa, kuvakulman kanssa leikittely tuo tuoretta näkökulmaa asiaan. Sitä voi myös käyttää tehokeinona - YouTuben vauhtityypit saattavat liikkua kaukaa lähelle ja takaisin kauemmas vain tehostaakseen jotakin sanomaa. Tähän tarvitaan itseluottamusta! You can do it! Kuvakulman perussääntö on se, että kamera on kuvattavan päätä hivenen alempana tai samalla tasolla. Reunalla elävät kuitenkin leikkivät näillä rajoilla: mitä tapahtuu viestille, kun vaihdat kuvakulmaa? (Varoituksen sana: se saattaa muuttua rajustikin! Pitäkää turvasana likellä.)

  3. B-rapp... B-materiaali. Useimmissa organisaatioissa kuvataan melko suoria pätkiä tai korkeintaan leikataan ja liimataan eri pätkiä siirtymien kautta yhteen. B-materiaalilla syvennät ja rikastutat sisältöäsi/sanomaasi todella helposti ja tehokkaasti. Eli: kuvaa tekijöitä tekemässä, valmistautumassa, ympäristöä, näytä missä tehdään. Äänitä myös erikseen ääntä noista toimista (kahvi porisee, askeleet käytävällä, tms.)!

  4. Liike. Liikettä voi toki lisätä jalustalla kuvattuun staattiseen matskuun editointiohjelmankin kautta, mutta sijoittamalla gimbaaliin eli vakaajaan saat kivasti rauhallista liikettä kuvaasi. Trust me - it makes all the difference! (<--kohdassa 10.24 näkyy ero tosi hyvin)

Happy corporate filming!


p.s. Kuule, jos haluat kuulla, miten vähän tai enemmänkin jähmetystilassa oleva tilanne saadaan liukumaan mukavammin ja miten saadaan helposti luotua tasalaatuisuutta juuri teidän tuotantoon, kutsu mun tiimi käymään. Me ollaan osaavia, inspiroivia ja tuodaan joskus jopa pullaa mukanamme. Corporate buns for corporate experts! B-rapun hengessä: over and out.


riina@deego.fi


35 views0 comments
  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

© 2018 DEEGO